UUSI OSOITE http://kompsu.net/t/newe/ , päivitäthän linkkisi!
Newerrassa asustaa monenlaisia hevosia ja poneja, niin pieniä, pörröisiä poneja kuin siroja hevosiakin. Osa tuntsareista osaa westerniä, osaa voi ajaa ja issikat hallitsee töltin - ja erilaiset luonteet, rauhalliset ja energisemmät, tekevät hevoskatraasta juuri niin ihanan monipuolisen. Tuntihevosten lisäksi tallissa majailee muutama yksityisratsukin.

♥ Tuntiratsut


she. r. Sam
Hoitaja: Iitu | 103cm | heC & 50cm, ajo

Sam on oikea shettisten shettis: pyöreä, karvainen herkkusuu. Se rakastaa hellyydenosoituksia ja lapset tykkäävätkin paijailla sitä tunnin päätteeksi. Sam on todella hyväkäytöksinen herrasmies, tosin innostuessaan se saattaa heittää ilopukkeja. Sam on entinen raviponi, joten vauhtia riittää ja laukka voi olla joskus kiihdytyskaistan takana - kärryillä sillä onkin mahtavaa mennä!


she. t. Santra
Hoitaja: - | 104cm | heB & 70cm, western

Santra oli jo kerran tuntiponi, mutta sitten perheen pienimpien ensimmäinen oma poni lapsiperheessä maalla. Tamma pääsi jopa kilpailemaan ja virkistyi, ja nyt se jatkaa tuntiponin töitä lasten kasvettua isoiksi sille. Santra on rauhallinen, siro ja suloinen poni, jolla on kuitenkin shettismäistä päättäväisyyttä ja jekkuilua luonteessaan. Usein lasten lempiponi tallissa ja pienelle ratsastajalle oiva poni kisoihin.


russ. t. Peppi
Hoitaja: - | 124cm | heB & 80cm

Peppi on hassu poni, joka tykkää jekkuilla. Pippurinen poni ei anna helpolla kiinni tarhassa, se viskelee harjoja, se ei halua kuolaimia suuhunsa. Ratsastaessa ja ajaessa riittää vauhtia ja poni tykkää esteistä. Vaatii kärsivällisyyttä, mutta ilahduttaa ratsastuskoulun arkea keksinnöillään.


ex. t. Tinja
Hoitaja: Melli | 128cm | heB & 80cm

Tinja on hoitajan unelma - pieni, pörröinen, kiltti ja rauhallinen. Tuntiratsastajan unelma se ei ole, vaikka jokainen siihen ihastuu ensinäkemällä. Tamma on vaativa ratsastaa, sillä se koittaa oikoa ja laiskotella tai säntäillä ympäriinsä, se saattaa säikkyä maastossa tai kieltäytyä viime hetkellä hyppäämästä. Vaatii päättäväisen ratsastajan ja antaa mahdollisuuden kehittyä hevosen hallinnassa.


is. t. Taika
Hoitaja: - | 142cm | heB & 70cm, ajo

Taika on innokas, nelikäyntinen issikka. Se tölttää mielellään ja voi olla vaikea jarrutettava, eikä laukkakaan aina nouse. Hoitaessa ystävällinen mutta saattaa toisinaan olla malttamaton. Taika rakastaa vettä, eikä aloittelevan hevosharrastajan kannata viedä sitä kahlaamaan tai uimaan, sillä se tykkää piehtaroida vedessä ja innostuu ihan toden teolla uimisesta! Taika tuotiin Suomeen aikoinaan Sólseturin, Iltaruskon tilalta Islannista, mutta Suomessa se nimettiin Taikaksi.


ox. t. Primadonna
Hoitaja: matilda | 150cm | heB & 100cm

Priia, Primis, Primadonna, Donna, Prinsessa, Sessa... Rakkaalla lapsella on monta nimeä! Tamma on luonteeltaan oikea prinsessa, se juoksee kauniissa muodossa häntä korkealla ja on todella huomionhakuinen. Toisinaan se tuittuilee tammamaisesti ja haluaa komentaa koko maailmaa! Tulinen sydän tuo vauhtia ratsastettaessa, ja tamma onkin innokas esteratsu. Tutun ihminen seurassa Priia on lempeä ja ystävällinen, mutta alku voi olla haastavaa.


sh. t. Hani
Hoitaja: - | 152cm | heB & 80cm, ajo

Nuori ja pirtsakka Hani on elämäniloinen suomenhevonen, joka on kiinnostunut tapahtumista ympärillään. Vaikka se on kiltti ja rauhallinen hoidettava, ei tamman kanssa tule koskaan tylsää - se on iloinen ja hassunkurinen villivarsa. Tamma on myös reipas ratsastaa, etenkin se tunnetaan suuresta ilmavarasta hypyissä ja vauhdikkaasta ravistaan. Tamma onkin käynyt muutaman kerran raveissa, ja saattaa vielä päätyä radoille satunnaisesti.


sh. t. Alli
Hoitaja: Jannica | 154cm | vaB & re100cm & me85

Alli on lempeä ja äidillinen luottohevonen, jonka kaihoisa katse ja uninen olemus tuo turvallisuuden tunnetta ja rauhoittaa. Tamma on helppo hoitaa ja ratsastaa. Se on elementissään koulussa, hyppää hitaasti mutta varmasti ja saattaa kuumua isommilla esteillä - tosin maastossa se hyppää ihan hyvin. Se rakastaa muutenkin maastoilua, silloin sen silmät kirkastuu. Tamma on oikea halinalle, jota vasten on turvallista itkeä, ja joka tuo ihmisille ihanan onnellisia muistoja.


irc. t. Lilja
Hoitaja: meeri | 155cm | heA & 80cm, western

"Lilja tuntuu kuuntelevan murheesi. Se on hiljaa, mutta tuntuu ymmärtävän ja sen katse on lempeä. Olet monesti letitellyt sen harjaa aikasi kuluksi monelle kymmenelle pienelle letille. Matkustanut sen selässä pellonviertä ja uponnut ajatuksiisi kuin pellon pitkään heinään. Lilja kuitenkin vie sinut kotiin, luotat sen tasaisiin askeliin ja lämpöön, jonka tunnet sen selässä istuen. Ja joka askeleella harjan letit aukeavat vähän kerrallaan aivan kuin murheesikin yksi kerrallaan askel askeleelta jää taakse metsäpolulle." ~ April


♥ Yksityiset hevoset


pre. t. Bella
om. Kaisu

sh. t. Haiku
om. Kaisu

dwb. t. Nat
om. Alex

sh. o. Meku
om. Erik

sh. o. Vision
om. Nora

russ. t. Mikra
om. Wilma

rist. r. Rokki
om. Wilma

kladrub. o. Jami
om. Elle

sh. t. Pusu
om. Inna

nf. t. Bea
om. Ventla

lv. r. Nekku
om. Anke

til. t. Indy
om. Kaisu

virtuaalitalli/virtuaalihevonen © Tuulia